top of page
website 06_edited.jpg

Muziek tolken

Bij het tolken van muziek wordt niet alleen de gezongen tekst, maar ook de muziek visueel gemaakt. Door ritmisch en poëtisch te gebaren en gebruik te maken van mimiek en lichaamsbeweging, kan de sfeer van een lied worden weergegeven. Het is een erg dynamische vorm van tolken die richting dans gaat. Het wordt daarom ook wel signdancen genoemd.

Specialisme

Muziek tolken is iets wat ik ontzettend graag doe. 

In het laatste jaar van mijn opleiding ontdekte ik dat ik muziek kon combineren met mijn werk als tolk en ik wist meteen: dat is iets voor mij! 

Muziek maakt een groot deel uit van mijn leven: ik speel vanaf mijn 6e percussie en heb jaren gedanst. Dit heeft natuurlijk voordelen bij het tolken van muziek.

Sinds 2005 (het jaar dat ik afstudeerde als tolk) heb ik aardig wat ervaring opgedaan en verschillende cursussen en workshops gevolgd op dit gebied. Dus ik kan wel zeggen dat het een specialisme van me geworden is.

Dé website met alle informatie over en rondom muziek tolken.

Met de oprichting van deze website hopen collega Hanneke de Raaff en ik

een bijdrage te kunnen leveren aan de informatievoorziening over

muziek tolken in Nederland. 

www.muziektolken.nl

Mooie ervaringen

Het muziek tolken heeft me in de afgelopen jaren bijzondere opdrachten opgeleverd, waaronder samenwerking met een aantal bekende Nederlandse artiesten.

Bent u nieuwsgierig naar mijn zogenaamde 'hoogtepunten', klik dan hier.

Een gedetailleerd overzicht van mijn ervaring met muziek tolken tot nu toe,

vindt u hier.

bottom of page